A vezetéken a sérülés szeptember 29-én történt, és annak megfelelően azóta nincs gázszolgáltatás a házban. A lakók teljesen elkeseredtek, ugyanis azt az információt kapták, hogy akár három, négy hónap is eltelhet mire visszakapják a szolgáltatást, ami azt jelenti, hogy – ha nem áll be az ügyben változás – a tél eleje fűtés nélkül érheti az ott lakókat. Ibolya szerint az önkormányzatnak azonnal kellene intézkedni. Ugyan – mint mondta – kaptak rezsót, meg hősugárzót, de az nem megoldás egy negyedévre, ráadásul a villanyszámlát is jelentősen megnöveli.

„Itt kisgyermekes családok laknak kérem, sokan emiatt nemcsak fűteni és főzni, de még fürödni sem tudnak, mert az is a gázszolgáltatástól függ” – ezt már József tette hozzá felháborodva. A lakosok azt remélik, hogy a nyilvánosság ereje arra ösztönzi az önkormányzatot, hogy tegyenek végre valamit, hogy felgyorsuljanak a folyamatok.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Az ügyben megkerestük az önkormányzatot is. A polgármester sajtófőnöke azt írta: már szeptember 30-án megrendelték a szolgáltatótól a hibás vezetékszakasz kizárását, a ház újbóli nyomáspróbáját és sikeres nyomáspróba esetén a gázszolgáltatás helyreállítását. Amennyiben a megrendelt munkát elvégzik és a ház gázvezetéke tömörnek bizonyul úgy – az érintett lakás kivételével – a ház ezen a héten visszakapcsolható a gázszolgáltatásba. Amennyiben a szolgáltató nem vállalja a megrendelt munka kivitelezését, vagy a ház csatlakozóvezetéke tömörtelen, úgy a javítás, a MEÓ átadás, a vezeték összekötés akár 2 hónapot is igénybe vehet. „Ebben az esetben a JGK Zrt. (az önkormányzat cége – a szerk.) saját megbízottjánál rendelheti meg a ház gázhálózatának tömörré tételét, hogy mielőbb használatba vehesse a lakosság a gázszolgáltatást”.