2018. decemberében erőszakos tüntetések voltak a Kossuth téren, amelyen a vád szerint Szarvas Koppány Bendegúz momentumos önkormányzati képviselő és Fekete-Győr András a párt leköszönt elnöke pirotechnikai eszközöket hajítottak a rendőrsorfal irányába, amiről videófelvétel is készült. Ellenük hivatalos személy elleni erőszakkal vádjával eljárás indult.

Fotó: ugyeszseg.hu

Az ügyészség szerint Szarvas Koppány Bendegúz egy 400 milliliteres, kapszaicinoid hatóanyagú könnygázszóró palackkal a rendőrsorfal tagjai irányába fújt, majd a rendőrök felé dobott egy szikrázó tárgyat, amellyel eltalált egy rendőrt. Fekete-Győr András pedig célzottan hajított egy meggyújtott füstgránátot a rendőrök irányába.

Az ügy december 8-ai tárgyalásán újabb tanúk számoltak be arról, hogy a füstgránát mellett kövek, üvegek és tojás is repültek a rendőrökre, ami akadályozta őket a feladatellátásban. A per szakértők meghallgatásával folytatódik.

Botrányok Szarvas Koppány Bendegúz körül

Szarvas Koppány Bendegúz a Százados negyed momentumos önkormányzati képviselője hivatalba lépése óta számos alkalommal botrányos kijelentéseket tett. Emlékezetes eset volt, amikor a közösségi oldalon arról írt, hogy lámpavason látná azokat, akik nem értenek vele egyet, a békés tüntetések alternatívájaként azt gondolja, hogy vérnek kell folynia, legutóbb pedig azt is megígérte egy esetleges baloldali kormányzás esetén elbocsátásokra kell számítani. Pikó András polgármester, illetve a baloldal többi helyi képiselője máig nem érezte szükségét annak, hogy elhatárolódjon ezektől a kijelentésektől.