A napokban egy külföldi férfi megpróbált megerőszakolni egy fiatal lányt a 9-es busz megállójában ­– amelyről beszámolt a Hírnyolc is. Az esetre reagálva a BRFK és a BKK közös közleményt adtak ki, melyben kifejtették, hogy rendszeres ellenőrzéseket tartanak a 9-es és 151-es buszokon, amelyeket a következő két napban tovább fokoznak.  

A bűnmegelőzési akcióban 28 járőr, valamint a BKK biztonsági szolgálatának 12, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság 8 munkatársa a végállomásokon, megállóhelyeken és az említett járatokon vesz részt március 31-én és április 1-jén – közölte a BKK és a BRFK.

Mint azt a police.hu oldalon írják, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság minden hónapban tart közös ellenőrzéseket egyes járatokon.

A rendőrök felhívják a figyelmet, hogy aki a közösségi közlekedési eszközön másokat zaklató, fenyegető utast lát, vagy bármilyen bűncselekményt észlel, az jelezze a járművezetőnek, vagy hívja azonnal a 112-es segélyszámot!