Nincs könnyű dolga a Józsefvárosi Önkormányzat baloldali frakciójának, hiszen a mérhetetlen vállalásaik és ígéretdömpingjük megvalósítása úgy tűnik, meghaladja a képességeket.

Ezért minden apró munkavégzést – legyen az kötelezően előírt feladat, mint például a karbantartás –, úgy kell beállítaniuk, mintha a mögött valós teljesítmény lenne.

Fotó: Hírnyolc

Ékes példája ennek az LMP-ből a hírek szerint a Momentum Mozgalomba tartó Sátly Balázs, a Palotanegyed egyik képviselője. Sátly a közösségi oldalán azt írta: „Ahogy Könczöl Dávid (szintén momentumos képviselő ) kollégámmal ígértük, felújítjuk a Gutenberg téri játszóteret”, és emellé megosztotta az önkormányzati lap vonatkozó cikkét.

A Józsefváros Újság a Szovjet Kommunista Párt Központi Bizottságának hivatalos lapját, a Pravdát megszégyenítő módon cirádás mondatokkal próbálja elhitetni olvasóikkal, hogy a műfű kicserélése olyan mértékű felújítás, ami „élmény lesz gyereknek, szülőnek”.

Szülőként úgy gondolom, az lenne az élmény, ha a kerületben valóban újabb játszóterek, játszóházak épülnének – miképpen a kampányígéreteikben Pikóék hangoztatták – és nem arról szólnának az üres, baloldali lózungok, dicshimnuszok, hogy a baloldali képviselők elvégezték a kötelező feladatukat.