Az eset a Kőfaragó utcában történt még január 26-án délután – tudtuk meg a rendőrségtől. A férfi menekülés közben szabadulni próbált a terhelő bizonyítéktól, így a parkoló autók közé dobott egy szatyrot. Így sem sikerült messzire jutnia. A Mária utcánál egy járókelő feltartóztatta, amíg beérték őt a rendőrök, akik elfogták és megbilincselték.

A nigériai férfinél 30 tasak kábítószergyanús növényi anyag volt, az autók közé dobott szatyorban pedig további 43 tasak kábítószergyanús anyagot találtak. Az díler lakásában is tartott drogokat. Onnan több mint fél kilogramm marihuánát, a kábítószer porciózásához szükséges mérleget, dohányőrlőt, önzáró tasakokat, mobiltelefont, 500 ezer forintot, 1850 Eurot, továbbá indiai rupiát és skót fontot foglaltak le a rendőrök.

A józsefvárosi rendőrök a nyomozás során feltárták a 41 éves férfi kapcsolatrendszerét és vevőkörét, majd kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását – közölte a rendőrség.

A fotó illusztráció.