A Hungária körút – Hős utca – Százados út és Stróbl Alajos utca által határolt 19 ezer négyzetméteres telken álló kenyérgyárat 2009-ben bontották le. A sokáig üresen álló területet egy ingatlanfejlesztő vette meg és 2018-ban bejelentették, hogy irodakomplexum épül oda.

Ennek első üteme el is készült. A földszinten vendéglátó egységek, üzletek, valamint a Sára Botond korábbi polgármesterrel kötött megállapodásnak köszönhetően háziorvosi rendelő is a környékbeli lakosok rendelkezésére áll.

A modern ellátás lehetőségei tehát adottak, Pikó Andráséknak azonban fél év elteltével sem sikerült elérniük, hogy a felnőtt mellett a gyermek háziorvosi ellátás is a Százados negyedbe kerüljön át, az jelenleg is az Auróra utcai Szent Kozma Egészségügyi Központban zajlik.

A Százados negyedi irodakomplexum „A” jelű épülete mindamellett egy elismerést is bezsebelt a minap, mert teljes mértékben akadálymentes lett. Az épületek és azok környezete olyan megoldásokat biztosít, amelyek a speciális igénnyel élő, “SPI-személyek” mindennapjait megkönnyíti, illetve hozzásegíti őket a teljes értékű életvitel és napi munkarutin kibontakozásában – közölte a belga beruházó, az Atenor magyarországi leányvállalata az elismerő minősítésről.