Holnap vitatja meg a képviselő-testület Józsefváros 2023-as költségvetését. Az előterjesztés már fent van az önkormányzat honlapján, amiből számos érdekesség kiderül a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban, de a legfontosabb, hogy rekordösszegű pénz, 38 milliárd forint áll rendelkezésre.

Azt már megszokhattuk, hogy a balliberális oldal a lakosok hergelésével vonja el a figyelmet a kerület bajairól, valós problémáiról, amit – többek szerint – általában ők okoztak. De a mostani költségvetés arra is bizonyíték, hogy a fejlesztésekre, közbiztonsági és köztisztasági intézkedésekre igen is rendelkezésre áll, és a korábbi években is rendelkezésre állt volna a fedezet. Megdőlt a baloldal mantrája, hogy a kormány kivérezteti a kerületet. Hogy miért és mire tartalékolták a korábbi évek költségvetésének jelentős részét Pikó Andrásék, arra remélhetőleg a jövőben választ kapunk majd.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Hová tűnt a pénz?

Az előző években már megtapasztalhattuk, hogy mire nem használták fel a kerület erőforrásait, és mi mindenre költötték a közpénzt. A balliberális városvezetés kiemelten fontosnak érezte, hogy a politikai céljaikat kiszolgáló kommunikációra, civil szervezetekre, tanácsadókra, szükségtelen tanulmányokra és feleslegesen létrehozott új pénznyelő intézményekre fordítsák a közpénzt.

Mindeközben a kerület csúszik a gettósodás lejtőjén.

Egyszereplős eljárás, ahol előbb van meg a győztes, mint hogy lezárulna a pályázat

Közbiztonság helyett a deviancia támogatása, színvonalas közszolgáltatás és köztisztaság helyett propaganda, szakértelem helyett civil-mutyik, átláthatóság helyett versenyeztetés nélküli megrendelések, városvezetés helyett üres politikai kommunikáció, jelentős társasházi felújítások helyett 63 milliós közvécé.

Hiába van tele a kerület kasszája, mégis a helyi adók emeléséről döntöttek Pikóék

Ezt kapják a józsefvárosiak és még adóemeléseket, annak ellenére, hogy Pikóék jövőre is extrán magas 38 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodhatnak.