Az önkormányzat vezetésére nagy felelősség hárul abban, hogy miképpen is kezeli a kerületi drogproblémát. 2019-ig rendszeresen ülésezett a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, de az elmúlt években ennek működéséről nem igazán hallani.

Arról inkább, hogy – a jobboldali vezetés alatt a tűcsere helyett tűosztogatást szervező, majd a kerületből kitessékelt – Kék Pontra „értékként” tekint a baloldali, Pikó András vezette kerületi vezetés, az egyesületet vissza is „édesgetnék” a kerületbe.

A baloldal visszacsempészné a Kék Pont tűosztogató szervezetet Józsefvárosba

 

A napokban pedig éppen egy olvasónk küldött egy eldobott tűről fotót, amely ráadásul a közelmúltban – a főváros helyett a kerületiek pénzéből – „felújított” Somogyi Béla utcában készült. Olvasónk azt írta:

A Somogyi Béla utca tele tűkel. A társasház ajtókat folyamatosan berúgják és a lépcsőházban drogoznak.

Ugyanakkor mindig örömteli esemény, ha egy kábítószer-kereskedőt elkapnak a rendőrök, amely kemény munka eredménye, hiszen az elkövetőt meg kell figyelni, bizonyítékokat kell gyűjteni ellene, hogy hosszú időre rács mögé kerülhessen.

A jelen elkövető is már több éve különféle kábítószerekkel – köztük amfetaminnal (speed), MDMA-val (ecstasy), és GLB-vel (gina) kereskedett Budapesten – közölte az ügyészség. A vádlott a beszerzett kábítószert egy VIII. kerületi lakásban tárolta és előzetes egyeztetést követően, általában onnan értékesítette tovább a vásárlói részére.

A dílerre – mint azt korábban a Hírnyolc is megírta – 2022. június 17-én csaptak le a nyomozók, amelynek során a VIII. kerületi lakásban összesen csaknem 500 gramm speedet és ginát, és több mint 400 darab ecstasy tablettát találtak, továbbá a kábítószer-kereskedelemből származó mintegy 900.000 forint készpénzt is lefoglaltak.

Mintegy fél kilogramm kábítószer volt a dílernél

A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványoz a vádiratban.