A belga hatóságok által keresett 24 éves afrikai férfi elfogatóparancsában a „veszélyes” és az „erőszakos” jelző szerepelt – írták az elfogásról készült beszámolóban a police.hu oldalon. Az antwerpeni nyomozók arra jutottak, hogy a ruandai állampolgárságú, fegyveres bűnöző Magyarországon rejtőzködhet, mert szerintük hazánkban kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezett.

A magyar rendőrök minden eszközt és módszert bevetették annak érdekében, hogy megtalálják a férfit, aki – mint írták – bűnöző életmódja miatt közvetlen veszélyt jelentett a lakosságra.

Az elfogásra augusztus 4-én került sor, amihez a TEK segítségét is igénybe vették. A férfi egy VIII. kerületi lakásban rejtőzködött. Az erről készült felvétel alapján a Rökk Szilárd utcában történhetett a rajtaütés.

Lejtmenetben a közbiztonság – Pikóék tétlenül nézik

A közbiztonság ismét egyre komolyabb problémát jelent Józsefvárosban. Bár 2019-ig folyamatosan javult a helyzet ezen a téren, Pikó Andrásék egyik első intézkedése volt a polgárőrség felszámolása, és a rendpárti szabályozások lazítása, de a helyi rendőrség támogatását sem tartják már olyan fontosnak, mint elődeik. Ennek meg is lett az eredménye: megszaporodtak a közbiztonsággal kapcsolatos lakossági panaszok. Legutóbb a legendás prímás Buffó Rigó Sándor fiának boltjába törtek be besurranótolvajok, de egyre gyakoribbak az erőszakos bűncselekmények is.

“Aggódom a családomért, a nőkért, a gyerekekért” – Besurranótolvaj áldozata lett Buffo Rigó Dávid