Amikor Józsefvárost a jobboldal vezette, rendszeresek voltak virágosztások a kerületben. Az eseményt többnyire A Föld napjához (április 22.) kapcsolódóan rendezték meg, de olyan is volt, hogy később – ősszel – is megismételték a virágosztást, mert annyira népszerű volt a lakosok körében.

„A Városüzemeltetési és Zöldprogram Iroda, a Közösségi Részvételi Iroda és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ idén is virágosztást szervez józsefvárosi lakosoknak” – olvasható a jozsefvaros.hu oldalon.

De mint a cikk bevezetőjében is írtuk, nem emlékszünk arra, hogy az elmúlt közel 4 évben lett volna ilyen.

Most, áprilisban sem virágosztás volt, hanem Józsefvárosi virágvásárt tartottak a Horváth Mihály téren, amelyet ráadásul a 2022-es Közösségi költségvetésből szerveztek meg. Mondjuk ezt a pénzt fordíthatták volna virágosztásra is, a kerületi rászorulóknak…

Üres kandeláberek, eltűnt virágosládák

A virágosztáson begóniát, büdöskét, petúniát, nebáncsvirágot, hamvaskát, törpe lobéliát, hamvas zsályát rózsameténget osztanak ki június 2-3-án a Dankó utca 3-5. alatt.

Az idősek is csak most lettek fontosak?
Ez a kampányszagú virágosztás erősen emlékeztet minket arra, ahogy az önkormányzat a közelmúltban nagy büszkén bejelentette, hogy az idősek kedvezményesen, 1000 forinttal olcsóbban vehetnek jegyet a Turay Ida Színházba. Míg erről kedvezményről az elmúlt években, és az idősek támogatásáról nagy csönd volt.

Beindult a kampány, Pikóék célba vették a kerületi időseket

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy 2019 ősze előtt a jobboldali városvezetésnek köszönhetően a 65 éven felüliek ingyen járhattak a Turay Színház egyes előadásaira.