Továbbra sem kapott érdemi segítséget, és a városvezetéshez címzett számtalan leveleire érdemi választ az a nehéz sorsú család, akiknek a helyzetéről a Hírnyolc is beszámolt. Megírtuk, Weiszman Erika leányával, és a 24 hétre született unokájával él egy olyan önkormányzati lakásban a Kálvária utcában, amelyet rettenetes állapota miatt már rég el kellett volna bontani: a falak és a padló mélyen átázott, amely dohossá teszi a levegőt, az ajtó és az egyik ablak pedig nem csukható be rendesen, ami miatt huzatos a lakás, ez pedig a közelgő tél miatt nem sok jóval kecsegtet a család számára. Pláne úgy, hogy a városvezetés továbbra sem reagál érdemben a megkereséseikre. Sőt, volt, hogy őket vádolták meg az ingatlan lelakásával.

Újabb momentumos „kirakat-segítségnyújtás”?
A család a Hírnyolcnak elmondta, hogy nemrégiben megtekintette a lakást a momentumos Hermann György önkormányzati képviselő, aki persze mindent megígért. Például azt, hogy beszél az illetékesekkel – akik egyébként korábban rendre nem válaszoltak a család megkereséseire. Csak remélni tudjuk, hogy Hermann részéről ez a segítőkészség kicsit komolyabb lesz, mint a korábban nagy csinnadrattával örökbefogadott Üllői úti virágkazetta, amely bő egy hónap után egy elhanyagolt, gazos földdarabbá vált.

Pikó össze-vissza beszél a valódi segítségnyújtás helyett?
A legutóbbi, Csarnok negyedi lakossági fórumon – ahol a józsefvárosiak megannyi köztisztasági és közbiztonsági kritikát fogalmaztak meg a városvezetés felé – részt vett a család is. Elmondásuk szerint itt is megpróbáltak segítséget kérni az ex-klubrádiós Pikó Andrástól, aki önmaga korábbi kijelentéseinek is ellentmondott. Erika és lánya szerettek volna érdeklődni, hogy bekerül-e valaha a bontási tervbe a borzasztó állapotú lakást is magába foglaló ingatlan, ám a polgármester előbb azt mondta nekik, hogy sosem volt benne a bontási tervben, majd azt, hogy azt korábban a képviselő-testület leszavazta.

Az épületet már le kellett volna bontani, a baloldal inkább „felújíttatta”
Megírtuk, 2019-ben, még a polgári városvezetés idején közel volt egy lehetséges kedvező megoldás a család számára, ám ez szertefoszlott Pikó András érkezésével. Az új baloldali városvezetés ahelyett, hogy lebontotta volna a lélekvesztőként is jellemezhető épületet, és betette volna a családot a szociális bérlakásprogramba, inkább felújíttatta azt a józsefvárosiak adóforintjain. Ezek után költözhetett ide vissza Erika, a leánya és unokája, télvíz idején, a továbbra is becsukhatatlan ablakok miatt huzatos, dohos, fagyos lakásba.

Fotó: Hírnyolc

Bezzeg – elmondásuk szerint – a szomszéd lakásban – ahol a szóbeszéd szerint egy C8-as aktivista lakik, akit Pikó András felesége rendszeresen látogat – nem rég új nyílászárókat, ajtót és ablakokat építettek be.