Emlékhelyek napja: Józsefvárosban több helyszínen is

Nedbál Miklós | 2020. 08. 10. – 09:11

A koronavírus-járvány miatt idén a hagyományoktól eltérően augusztus 29-én, a mohácsi csata évfordulóján rendezik meg az Emlékhelyek napját országszerte 60 nemzeti és történelmi emlékhely 70 helyszínének programjaival.

© Fotó
intezet.nori.gov

Idén először átadják az Emlékhelyek díját, és minden résztvevő emlékhely készül családbarát programokkal, a rendezvények jelentős része ingyenes lesz – közölte Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének (NÖRI) főigazgatója sajtótájékoztatón. Elmondása szerint az eseménysorozathoz csatlakozik az idén nemzeti emlékhellyé nyilvánított Győr, Máriapócs és Mátraverebély is.

Az Országházban és a Kossuth téren vezetett séták és koncert várja az érdeklődőket, látogatható lesz a Ludovika főépülete és felújított lovardája, valamint a budai Várnegyed intézményei is számtalan programmal vesznek részt az Emlékhelyek napján.

A NÖRI saját szervezésű programjai keretében a Fiumei úti Nemzeti sírkertbe, a Rákoskeresztúri Új köztemetőbe és a Salgótarjáni utcai zsidó temetőbe is várják a közönséget.

© Fotó
hirnyolc.hu

Józsefvárosban az említetteken túl további programok lesznek a Corvin közben, a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Trefort-kertben is.

A programok teljes listája az emlekhelyeknapja.hu honlapon böngészhető.

Forrás: MTI, Hírnyolc