A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. február 2-án este tíz óra után érkezett bejelentés a Kőbányai úti bántalmazásról, azonban a férfi életét sem a kiérkező rendőrök, sem a mentők nem tudták megmenteni.

A nyomozás adatai szerint az elkövetők meghívásra mentek át ismerőseik lakására, ahol közös italozás után O. József pénzt követelt az áldozattól – közölte a police.hu oldal. Az idős férfi azonban „nem”-et mondott, mire O. József többször megütötte, megrúgta.

Amikor a szintén ott lakó mozgássérült férfi tiltakozni próbált a bántalmazás ellen, K. Zoltán őt is megfenyegette, majd bűntársával együtt elvették házigazdáik ékszereit, mobiltelefonjait, egy bankkártyát és egyéb értékeket

– szól a rendőrségi beszámoló. O. József megpróbálta megerőszakolni a mozgássérült férfi feleségét, de a nő ellenállása miatt nem sikerült.

Brutális gyilkosság a „hajléktalanszállóvá” tett Kőbányai úti házban

A tettesek elmenekültek, de zsákmányuknak nem sokáig örülhettek. A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály közreműködésével a bejelentéstől számított három órán belül elfogták a két feltételezett tettest.

Az életvédelmi nyomozók az 55 éves O. Józsefet és a 49 éves K. Zoltánt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett, valamint rablás bűntett és okirattal visszaélés vétség elkövetésével gyanúsítják. Az idősebb gyanúsított ellen szexuális erőszak bűntett kísérlete és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt is eljárás folyt.

A fotó illusztráció.