A Nemzeti Közszolgálati Egyetem beruházáshoz kapcsolódóan 2018-ban újult meg az Orczy-park, amelyben számos sportolási lehetőség vált elérhetővé a lakosoknak. Abban az évben – Sára Botond polgármestersége alatt – nyitott a Ludovika Aréna uszodája is, amelyet az akkori önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a Józsefvárosban élők kedvezményesen, mindössze 800 forintért vehettek igénybe.

A napokban meghaladta a 4 milliót a beoltottak száma, így a kormány döntése értelmében fokozatosan nyitnak a szolgáltatók azok előtt, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Egyebek mellett az uszodák is kinyithattak, a Ludovika Aréna uszodája május 5-én tárta ki kapuit az úszni vágyók előtt. Adódott a kérdés, hogy a lakosoknak járó korábbi kedvezmény továbbra is él-e, ezért megkérdeztük Pikó Andrást, ám ő a megkeresésre cikkünk közzétételéig nem reagált.

Egy józsefvárosi olvasónk a nyitás hírére ellátogatott az Orczy-parkban lévő uszodába, ahol kiderült, hogy a helyi lakosoknak szóló kedvezményes belépő már nem érhető el, ezért megkérdeztük a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet is, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy az önkormányzattal kötött megállapodás a kerületi lakosok számára nyújtott kedvezményről tavaly év végén járt le. Az intézmény emellett jelezte, továbbra is nyitottak egy ilyen jellegű megállapodása.

FRISSÍTÉS: 

A polgármester nevében Békési Zsuzsanna sajtófőnök május 6-án válaszolt kérdéseinkre. Mint írta, a kedvezmény jelenleg nem él. A költségvetés tervezésekor igyekeztek megtakarításokat elérni olyan tételeken, amiket a járvány miatt amúgy sem vettek igénybe a lakosok. Az uszoda nyitását követően egyeztetésbe kezdenek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel a kerületieknek nyújtandó kedvezmény újraindításáról.