A József körút és Krúdy Gyula, illetve Baross utca találkozásánál lévő háromszög alakú terület – amelyet a népnyelv Kiscsibész térnek nevez – két köztéri szoborral is büszkélkedik. A közismertebb csirkefogó szobor mellett egy nyáron csobogóként is funkcionáló Vízi csúszda szobor is található, amely egy kisfiút ábrázol, aki egy gránittömbön csúszik le. A felirat szerint a szobrot a Józsefvárosi Önkormányzat állíttatta a kerület fennállásának 270 évfordulója alkalmából még 1998-ban. A fiú szobra azonban egyik napról a másikra eltűnt – szúrta ki az egyik olvasónk.

Fotó: Olvasói fotó

A Hírnyolc ennek okán kérdéssel fordult a Budapest Főváros Önkormányzata, mint a tér fenntartója felé, hogy kiderítsük igazoltan van-e távol a gyermekszobor, vagy idegen kezek távolították el? Amint választ kapunk, frissítjük a cikkünket.

FRISSÍTÉS: az ügyben Bajusz Ferenc, a közterület felügyeleti ügyosztály vezetője arról tájékoztatta a Józsefváros újságot, hogy a szobor leesett a talapzatról. Mint az újság kiderítette: a szobrot elszállíttották a Budapest Galériába, akik gondoskodnak majd róla, hogy visszakerüljön az eredeti helyére, amennyiben lesz erre forrás.