A hallgatói létszám megduplázódott és emiatt vált szükségessé a bővítés, amelynek eredményeként egy több mint 4500 négyzetméteres épület létesült a Szentkirályi utcában, ahol két nagyelőadó, laborok és tantermek kaptak helyet.

 

Fotó: Semmelweis.hu

A március 29-én megtartott ünnepélyes átadón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter arról beszélt, hogy az egészségtudományi kar jól illusztrálja azt a folyamatot, amelyet a magyar felsőoktatás végigjárt az elmúlt évtizedben: a tévúton járó oktatáspolitikát egy ambiciózus, gazdasági és a társadalompolitikai célkitűzésekkel rendelkező politika váltotta fel.

Fotó: Semmelweis.hu

„A korábban alulfinanszírozott egyetemeknek ma minden korábbinál nagyobb, mintegy 2700 milliárd forintos fejlesztési igényei válhatnak valóra. Továbbá az oktatás és a tanulás kifizetődővé vált a felsőoktatás minden résztvevője számára” – fogalmazott a miniszter.

Fotó: Semmelweis.hu

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora arról beszélt, hogy az új épületszárnnyal a Vas utcai épületkomplexum immár minden szempontból a hazai egészségtudományi képzés fellegvárává válik. Ismertette: az egészségtudományi kar a maga 3600 hallgatójával az egyetem a második legnagyobb kara, amely a közép-európai egyik legszélesebb spektrumú egészségtudományi képzését biztosítja.

Forrás: MTI, semmelweis.hu