Pikó András a képviselő-testületi ülésen köszöntötte a két megválasztott baloldali országgyűlési képviselőt. A polgármester reméli, rendszeresen látja még őket a testületi ülésen.

Csárdi: Bárhol, bármikor

Csárdi Antal, Palotanegyed LMP-s országgyűlési képviselője elmondta: vége a kampánynak, eljött a munka ideje. A Budapesti 1-es választókerület baloldali politikusa várja a kerületi lakosok megkeresését, pártállástól függetlenül, „bárhol, bármikor”.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Felhívta a figyelmet a szerinte Józsefvárost kiemelten érintő lakhatási válságra, ami régóta jelen van a kerületben. Csárdi kiemelte: a választói visszajelzések alapján foglalkozniuk kell a társasházi törvénnyel, illetve együtt kell gondolkodni az önkormányzatok finanszírozásáról, „meg kell őrizni az önkormányzatok autonómiáját”, és visszaszerezni az elvett (vagy elvesztett… – a szerk.) fejlesztésre szánt pénzeket.

Jámbor szűzbeszéde: Iszonyatos áremelés, élelmiszerválság jön

Jámbor András a Párbeszéd-frakcióban landolt képviselő szűzbeszédében – ahogy Pikó András fogalmazott – elmondta: a kampány után a mindkét oldalban képződött sérelmeket el kell felejteni. A munka elkezdődött. Szerinte mindkét oldalon „nagyon hasonlókat mondtunk”, „közösen kellene tudni ezeket megoldani”.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A baloldali képviselő szerint megélhetési válság elején vagyunk, „a következő hónapokban iszonyatos áremelés” és „élelmiszerválság jön”, amely „a kerületben élő lakókat extrém módon fogja érinteni”.

Fidesz: A kerületi emberek mindegyikét képviselniük kell

Vörös Tamás minden józsefvárosi szavazónak megköszönte, hogy élt a szavazati jogával és megköszönte a Polgármesteri Hivatal munkatársainak, akik levezényelték a kerületben a szavazást.

Fotó: Vörös Tamás / Hírnyolc

Gratulált a Józsefvárosi Fidesz frakció nevében Csárdi Antalnak és Jámbor Andrásnak kiemelve, hogy a választás Budapesten szoros volt, Józsefvárosban különösen, és a kerületi emberek mindegyikét képviselniük kell. A Józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője kérte, hogy az orosz-ukrán háború okozta problémákkal megoldásában közösen álljanak ki, amikor a kormánynak erre van szüksége az emberek érdekében.