Április 10-én síppal, dobbal, nádihegedűvel hirdette szinte minden józsefvárosi és ferencvárosi baloldali politikus, hogy nekik köszönhetően kivirágzik majd az Üllői út, ugyanis a sugárút menti fák körüli földkazettákat beültetik színes virágokkal. A nagy csinnadrattát meglovagolta Hermann György momentumos önkormányzati képviselő is, hiszen az ő körzetében zajlott az akció. A két kerület által szervezett programon elvétve ugyan, de voltak jóhiszemű civilek, ám jobbára a városvezetés baloldali – C8, A mi kolóniánk – körei vettek benne részt politikai haszonszerzés nyilvánvaló céljával. Magyarán kimentek egy fotó erejéig, hogy ők éppen környezetet szépítenek.

Így tett Hermann György is, aki az eseményről a közösségi oldalán így emlékezett meg: „Ma az önkormányzat néhány dolgozójával és az önkéntesnek jelentkezőkkel együtt ásót, gereblyét locsolókannát ragadtam. Ferencvárosi kezdeményezésre virágokat és cserjéket ültettünk az Üllői út két oldalán, hogy a fák körüli növénykazetták színesedjenek, megteljenek élettel.” A helyszínen pózoló politikus azt is hozzátette: „Aki ebben a programban részt vesz, az ugyanis nem csak a mai délutánját szánta rá, mindannyian magunk fogjuk gondozni az örökbefogadott kazettákat, így téve szebbé a kerület a városnak ezt az kicsiny részét.”

A napokban az Üllői út felé vezetett utunk és meglepődve tapasztaltuk, hogy egyetlen üdítő kivételtől eltekintve az összes virágkazetta cigicsikkel, kutyaürülékkel, szeméttel van tele, virágoknak, a föld gondozásának, ápolásának nyoma sincs. A Pikó Andrást támogató C8-civil szervezet tagjai által örökbefogadott virágkazetták éppoly sivárak, mint a Hermann György által „gondozott” földdarab. „Amilyen az udvar, olyan a gazdája” – tartja a mondás, ami alapján bárki leszűrheti milyen „gondos gazda” a momentum helyi képviselője.