„Sajnos a 8. kerületben kialakult helyzet miatt, amit Pikó András polgármester úrnak köszönhetünk leginkább, kezd az élet egyre nehezebbé válni. Szinte mindenhol ismét a mocsok és a bűz az, ami leginkább jellemző, illetve az étkeztetéssel is problémákat okozott” – írták néhány nappal ezelőtt a Facebookon az elégedetlen lakók, akik ezért szombaton 10 órakor utcára is vonulnak. Közlésük szerint a rendőrség jóváhagyta a demonstrációt.

A Pikó András otthona elé tervezett megmozdulással kapcsolatan a Józsefvárosi Fidesz egy közleményt adott ki csütörtök délután, amely szerint a lakosok célkitűzéseivel egyetértenek, ám arra kérik a szervezőket, hogy a magánélet védelme érdekében tegyék át a demonstrációt egy másik helyszínre.

Mint írták: Pikó András elmúlt féléves „munkássága” botrányoktól volt hangos. A nevéhez köthető a menzabotrány, amelyben a korrupció gyanújába keveredve váltott közétkeztetőt a polgármester, és ennek következtében 50 milliós bírságot kapott az önkormányzat. A polgármester kockára tette a kerületi gyerekek és idősek étkeztetését, jelenleg a kerületnek szolgáltatói szerződése sincs.

„Pikó András emellett elapasztotta a társasházi pályázati keretet, elkótyavetyélte az 1 milliárd forintos kormányzati támogatást, fákat vágatott ki, és döntéseivel – mint például a polgárőrség ellehetetlenítése, a közösségi együttélési szabályok megnyirbálása – megkezdte a rend felszámolását Józsefvárosban. Továbbá elmarad a Blaha Lujza tér és az Orczy tér felújítása is.

Mindezek miatt joggal vonulnak utcára a lakosok. Azt gondoljuk, hogy a tüntetők jó szándéka világos, de a szabad véleménynyilvánításba nem fér bele az, hogy a július 18-ára tervezett demonstrációt Pikó András Vajda Péter utcai otthona előtt szeretnék megtartani, amivel akár a magánélet védelméről szóló törvényt is megsérthetik. A Józsefvárosi Fidesz arra kéri a tüntetés szervezőit, hogy a magánélet védelme érdekében az elégedetlenségi megmozdulást tegyék át egy másik helyszínre” – közölte a Józsefvárosi Fidesz.  

FRISSÍTÉS: a szervezők változtattak a tüntetés helyszínén, amit a Baross utcai Polgármesteri Hivatal elé tettek át. 

Forrás: facebook, Józsefvárosi Fidesz