A vita amiatt alakult ki, mert a Momentum és a C8 jelöltje Csordás Anett a szerdai előválasztási vitán számonkérte Jámbor Andrást, miszerint az MSZP-támogatásának elfogadásával olyan emberek mellé állt be, mint a folyamatos botrányokba keveredett Tóth Csaba zuglói országgyűlési képviselő. Csordás Anett szerint nem szabad elvtelen pártpolitikai alkukat kötni, és fontos, hogy olyan pártok támogassák, amelyek nem mocskolódtak be az elmúlt 30 évben.

A bilit azonban – a vita másnapján – Torzsa Sándor ferencvárosi szocialista képviselő borította, amikor közösségi oldalán nyilvánosságra hozta, hogy Csordás – akinek most már vállalhatatlan a szocialista párt – tavaly decemberben elsők között az MSZP-t kereste meg, hogy támogassák az előválasztáson.

A szocailistákhoz közeli Hirhugó portál önarconköpésnek nevezte Csordás Anett előválasztási vitában tett megnyilvánulását.

A baloldali könyöklős csörte a józsefvárosi önkormányzati képviselőket sem hagyta hidegen.

Fotó: Facebook

Hermann György, a Momentum képviselője egyből Csordás Anett védelmére kelt, mondván Anett akkor kérte fel a szocialistákat támogatónak, amikor még Tóth Csaba nem volt jelölt.

„Innentől fogva a fenti levél és főleg a hozzá kapcsolódó narratíva óriási csúsztatas…”

– fogalmazott Hermann, ami kiverte a biztosítékot Camara-Bereczki Ferenc szocialista önkormányzati képviselőnél.

Camara szerint egyértelmű, hogy a regnáló képviselő indul a következő választáson is és szerinte jó lenne már abbahagyni az mszp-zést.

„Márcsak azért is, mert mi húztunk ki abból a szarból benneteket, ahova belavíroztátok magatokat az országos jelöltállítás alatt a DK-Jobbikkal szemben. Annak ellenére, ahogy belénk rúgtok nap mint nap. Szóval több szerénység, kisebb arc!”

– vágott vissza Camara.