A kábítószerkereskedő elfogására és a hozzá köthető három lakás átkutatására december 16-án összehangolt akciót szerveztek a rendőrök a Terrorelhárítási Központ bevonásával. A 40 éves nigériai férfit éjjel, egy józsefvárosi lakásban fogták el – számolt be az esetről a police.hu. Mint írták: a nyomozók több mint fél kiló kábítószergyanús fehér port és növényi származékot foglaltak le, amelyek között akadt olyan kapszula is, amit tipikusan testüregben és gyomorban csempészéshez használnak a drogfutárok. Az elsődleges szakértői vizsgálat kimutatta, hogy a kapszula kokainnal volt megtöltve, az eljárásban lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke pedig közel 8 millió forint.

A díler másik lakásáról a rendőrök egy magát kolumbiainak valló férfit állítottak elő. Kiderült, hogy illegálisan tartózkodik Magyarország területén, a román rendőrök pedig közokirat-hamisítás miatt folytatnak eljárást ellene, mivel korábban egy hamis francia irattal próbálta meg átlépni a határt. A férfit a rendőrök az idegenrendészeti eljárást lefolytató Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak adták át.

A nyomozók a 40 éves nigériai férfit kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – közölték a rendőrök.

Forrás: police.hu