Nem véletlen, hogy a kerület előző, jobboldali vezetése az alapoknál – a közbiztonság megerősítésénél – kezdte a kerület fejlesztését, amely területet 2019-ig prioritásként kezelt.

A közbiztonság kérdése Pikóéknak kevésbé fontos

Pikó Andráséknak azonban más preferenciáik vannak: a közbiztonság kérdése pedig a baloldali polgármesternél egy alsóbb polcra került. Helyette pedig – úgy tűnik – a különböző deviáns társadalmi csoportok érdekérvényesítését sokkal fontosabbnak tartják.

4 év alatt egy saját állandó vécé…

Pikó András már jelöltként is küldetésének tekintette, hogy közvécékkel szórja tele a kerületet. Legalábbis kommunikációjában ezt hangoztatta.

Sz*rban van Józsefváros: nem működnek a közvécék

És, hogy mindeddig mit sikerült a polgármesternek eddig elérnie ezen a fronton? Egyetlenegy nyilvános, állandó illemhelyet sikerült megépítenie a városszerte elszórt, bűzölgő mobilvécék mellett. Ugyan két másik is az ő hivatali ideje alatt került átadásra, ám azok már megválasztásakor szinte kulcsrakész állapotban voltak.

Fecskendők a vécében…

Hogy mi a legnagyobb probléma ezekkel az illemhelyekkel? Azt a hétvégi eset is jól illusztrálja. A drogosok veszik birtokba azokat. Ez történhetett a Losonci téri és a Déri Miksa utcai vécé esetében is. Információink szerint az egyikben vérnyomokat, illetve fecskendőt találtak, és erős a gyanú, hogy a szer használói tették használhatatlanná a mosdót.

Fotó: Hírnyolc

Kérdésünkre az önkormányzat is megerősítette: a Losonci téri illemhely érmebedobóját tönkre tették, ezért az április 15-étől zárva van, a Déri Miksa utcai közvécé pedig rongálás miatt április 16-án délelőtt kényszerültek bezárni.

„Pikóéknak fontosabbak az idegen érdekek, mint a józsefvárosiak”

Csak egy magyarázata lehet Pikó Andrásék kerületromboló politikájának, mégpedig az, hogy a baloldal számára fontosabb az őket támogató Soros-szervezetek, és erőszakos szélsőliberális drog- és hajléktalanlobbisták kiszolgálása, mint a józsefvárosiak életének javítása – mondta el lapunknak az üggyel kapcsolatban Vörös Tamás, a józsefvárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője