Európát hatalmas bajok, energiaproblémák terhelik, ebben a helyzetben pedig Önök a közterület használat díját akarják emelni a kerületben. Jelen helyzetben a vállalkozásokat sújtani nem helyes, miközben azt is tudjuk, hogy stabil Józsefváros költségvetése

– mondta Vörös Tamás (Fidesz-KDNP) frakcióvezető a legutóbbi testületi ülésen.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A baloldali képviselőket nem hatották meg szavai, Veres Gábor (MSZP) a Józsefváros Jövőjéért frakció vezetője szerint az új díj nem éri el az infláció mértékét, de Rádai Dániel (Momentum) alpolgármester szerint sincs szó drasztikus emelésről.
A baloldali többség elutasította Vörös Tamás módosítását, hogy maradjanak a korábbi díjak a közterület foglalásra. Illetve azt sem támogatták Pikóék, hogy az esélyegyenlőség jegyében azok a vendéglátóhelyek, amelyek nem parkolósávban helyeznék el teraszukat, egy parkolóhely (10m2) erejéig mentesüljenek a fizetés alól.

Lehet, hogy jövőre összepakol pár vendéglátóhely a kerületben...

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A baloldal megszavazta a közterületek használatáról szóló rendelet – Pikó András polgármester (!) jegyezte módosítását –, így emelkednek a vendéglátóhelyek költségei. A közterület foglalás másokat is érint, többet fizethet többek között az, aki pultot helyezne ki, fenyőfát árulna, a mozgóboltosok, de drágább lesz az állványozás és mások mellett az építési konténerek, egyes hirdetések kihelyezése is.
Rezsicsökkentés baloldali módra.