A Pikó András vezette kerület jelentős parkolási „reformot” készített elő korábban, amelynek a következménye az lett volna, hogy az autósoknak többet kellett volna fizetni. A kormány szerencsére ezt megakadályozta azzal, hogy megtiltotta az önkormányzatoknak az új adók bevezetését és a meglévők megemelését.

Kibújtak volna a sarcolási tiltás alól Pikó Andrásék

Pikóék azonban nem nyugodtak ebbe bele, az egyik rendelet egy betűjének módosításával megtalálták a módját, hogy mégiscsak sarcot vethessenek ki a lakosokra. A változtatás értelmében az éves várakozási kedvezmény március 31-től már nem LAKOSONKÉNT hanem LAKÁSONKÉNT jár, ami azt jelenti, hogy egy családban a második autóra már jelentős összeget (az autó besorolásától és a díjövezettől függően akár 110 ezer forintot) kell fizetni.

A bíróság is a józsefvárosiak mellé állt

A bíróság is a józsefvárosiak mellé állt, egyelőre nem fizettethet újabb parkolási sarcot a baloldal!

 – írta Sára Botond június 10-én a közösségi oldalán. A kormánymegbízott hozzátette: Józsefváros baloldali vezetése korábban úgy döntött, hogy a válság ellenére csökkenti a kerületiek parkolási kedvezményét. Az sem zavarta őket – folytatta Sára Botond –, hogy ez jogszabályellenes, sőt, a kormányhivatal törvényességi felhívására sem voltak hajlandóak visszavonni a döntést, mert szerintük rendben van válság idején is sarcolni az embereket.

Sára Botond kiemelte: eközben a lakosságnak meg azt próbálták beadni, hogy a kormányhivatal akarja megszüntetni a kedvezményes parkolást. Ami hazugság, hiszen ilyen döntésre kizárólag az önkormányzat jogosult.

A kormányhivatal éppen azt próbálja elérni, hogy a józsefvárosiaknak ne kelljen a baloldal újabb, ráadásul jogszabályellenesen kiszabott sarcát megfizetni

– fogalmazott.

Mint Sára Botond írta: ezért fordultak a bírósághoz, a Kúria pedig a végső döntéséig most megtiltotta a rendelet alkalmazását, vagyis az érintetteknek egyelőre nem kell a baloldal által megemelt parkolási díjat megfizetni!