Cikkünk nyomán elszállították a karácsonyfahegyet a Krúdy Gyula utcából

Szerkesztő | 2021. 02. 18. – 08:36

Február 16-án még nagy halomban állt a kidobott karácsonyfa a Krúdy Gyula utca 4. szám előtt. Miután felhívtuk a figyelmet a mulasztásra, a Fővárosi Közterület Fenntartó Vállalat másnapra elszállította a kidobott fenyőket, ami dicséretes lenne, ha nem hagytak volna az említett helyszíntől néhány méterre egy másik, egyre növekvő kupac tűlevelűt.

© Fotó
Hírnyolc

A Krúdy Gyula utcai fenyőhegyről írt cikkünkben feltettük a kérdést, hogy vajon mekkorára kell nőnie a kupacnak ahhoz, hogy elszállításra kerüljön. A megunt fenyők elszállításáért felelős FKF levélben jelezte számunkra, hogy megoldódott a probléma.

A szerkesztőségi e-mail címünkre írt levelükben az áll: az adott helyszín nem kijelölt gyűjtőpont, ahol a fenyőket el lehet helyezni. „Az FKF Nonprofit Zrt. munkatársai ennek ellenére a jelzett fenyőfákat ma délelőtt (február 17-én – a szerk.) energetikai hasznosításra elszállították a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe, Magyarország egyetlen kommunális hulladéktüzelésű erőművébe.”

Továbbá arra kérik a lakosokat, hogy a kiszolgált tűlevelűeket háztartási hulladékgyűjtő-tartályok mellé a tartályok ürítésének napján, vagy a lakóhelyéhez legközelebbi kijelölt gyűjtőponton helyezzék el! Ezek listája kerületi bontásban megtalálható a www.fkf.hu címen.

Mindezek ellenére, ha már ott jártak a köztisztasági szakemberek, igazán elvihették volna a helyszíntől néhány méterre – a Lőrinc pap téren – szintén növekvő fenyőkupacot.

© Fotó
Hírnyolc

Ha Ön is lát a közterületeken zavaró, bosszantó problémát, kérjük jelezze nekünk a szerkesztoseg@hirnyolc.hu címen és talán együtt elérhetjük, hogy élhetőbb legyen a kerület.