A közelben tartózkodó járókelők szerencsére közbeavatkoztak, így nem tudta megerőszakolni a külföldi férfi a lányt, akit emiatt rángatott le a járműről. Az eset szombaton kora reggel történt. Az ügyészség hétfőn indítványt tett a férfi letartóztatására, amelyről a bíróság a mai napon dönt – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Utcai verekedések, drogosok, erőszak

A közbiztonság Józsefvárosban az elmúlt időszakban ismét lejtmenetbe fordult. Erre céloztak a lakosok a polgármesteri fogadóórákon, de maga Pikó András is elismerte tavaly, amikor azt mondta: az utóbbi időben nagy durvaságok vannak az utcán. A polgármester példaként hozta fel, hogy a gyermekét is megtámadták. Azonban úgy tűnik ezek az esetek sem voltak elegendők ahhoz, hogy a közbiztonság javítására legalább a korábbi években megszokott mértékben költsön az új, baloldali városvezetés. Holott idén – a kormányzati támogatásoknak köszönhetően – 4 milliárd forinttal többől is gazdálkodhatnak Pikó Andrásék, mint elődeik.

Ehelyett Pikó Andrásék megvonták a polgárőrség támogatását, a rendőröknek, egészégügyi dolgozóknak kijelölt közszolgálati lakásokat megszűntette.