Az eset szálai még tavaly nyárra vezetnek vissza, amikor egy 23 éves férfinak megtetszett az egyik eladónő az éjjel-nappaliból – derült ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből. Mivel a nő nem viszonozta a fiatal érzelmeit, ezért az rendszeresen inzultálta a nőt is és a vásárlókat is. Hiába tiltották ki az üzletből, akkor is visszajárt. Az év karácsonyán egy alkalmi ismerősével tért be a boltba, akit megkért, hogy vegyen neki alkoholt. Ezalatt ismét inzultálta a kiszemeltjét, akinek a védelmére kelt ismerőse is.

Erre a fiatal ököllel megütötte, eszméletvesztésig verte, majd a fejét rugdosta 39 éves ismerősének, akinek életét csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg. A férfi másfél hónapig volt kómában, majd további fél évig kezelték kórházban.

A jelenleg is letartóztatásban lévő 23 éves férfit, mint visszaesőt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérletével vádolja a Fővárosi Főügyészség, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.