A vád részéről megfogalmazódott, hogy a letagadhatatlant nem lehet letagadni, hiszen számtalan felvétel készült az esetről. Amennyiben a vádlottak vállalják a felelősséget, mint ahogyan azt korábban több alkalommal is nyilatkozták a sajtónak, akkor bocsánatkérés mellett vállalni is kell a következményeket. A szavakkal való játék magyarázkodás, nem felelősségvállalás – foglalta össze az ügyész.

Nem fél az elítélésétől a hivatalos személy elleni erőszakkal megvádolt momentumos képviselő

Elhangzott: a felvételeken jól látható, hogy Szarvas Koppány Bendegúz pirotechnikai eszközöket gyújt meg, és a rendőrsorfal irányába dobja. Ugyanígy tesz Fekete-Győr András is, akinek Szarvas Koppány Bendegúz segédkezik. Az utóbbi személy a rendőrök irányába is elindul és lökdösődni kezd. Az ügyész úgy véli, tárgyak eldobása a rendőrök irányába önmagában kimeríti a hivatalos személy elleni erőszakos cselekedetet, függetlenül attól, hogy célt találtak-e azok, vagy sem.

Felidézték, hogy a tanúként kihallgatott rendőrök egybehangzóan arról vallottak korábban, hogy a füstképző eszközök akadályozták őket a feladatvégzésben. Továbbá ismertették, hogy hasonló perek szinte kivétel nélkül mindegyikében elmarasztaló ítélet született, ezért az ügyészség mindkét vádlottra felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte.

Rasszista elszólás a józsefvárosi momentumos politikustól

A védelem arra alapozott, hogy a vádlottak nem dobták, hanem ejtették a pirotechnikai eszközöket, ami szerintük játékboltban is kapható, valamint a rendőrök emlékezőképességét is kétségbe vonták, az azóta eltelt idő függvényében, továbbá azt hangsúlyozták, hogy a füstképző eszköz becsapódása nem látható a felvételeken, illetve, hogy a rendőrök által használt könnygáz jobban akadályozhatta őket a munkájuk elvégzésében, mint a tüntetők pirotechnikai eszközei.

A tárgyalás május 26-án ítélethirdetéssel folytatódik.