A Mérték Médiaelemző Műhely a választást követően 10 lapszámról készült elemzésében főképpen a politikai kiegyensúlyozottságot vizsgálta. A baloldalhoz erősen kötődő Mérték Médiaelemző Műhely megállapította: „Pikó András kiemelten nagy teret kapott az újságban és rendre pozitív kontextusban jelent meg”. Az elemzők szerint „a polgármester mind a szöveges, mind a képi tartalomban kimagasló megjelenési arányokat ért el”. Mint írják: a 128 cikk mintegy fele politikai témát dolgoz fel, Pikó András 41 cikkben szerepel. Képi tartalomban toronymagasan vezet a polgármester (1654 cm2), a nem önkormányzati képviselők közül pedig Karácsony Gergely képi megjelenítése kapott kiemelt figyelmet. A szövegek a jelenlegi városvezetést 65 százalékban dicsérik, a korábbit 51 százalékban bírálják.

A nem önkormányzati szereplők közül a kormány, valamint Orbán Viktor miniszterelnök jelenik meg negatívan feltüntetésben, míg Csárdi Antalról (LMP) valamint Karácsony Gergely főpolgármesterről leginkább pozitív írások születtek. 

A médiaelemző műhely kiemelte: arra is találtak példát, hogy egy fideszes képviselővel készült interjút a szerkesztő a polgármester szempontjaival kommentált. (Erről elsőként a ferencjozsef.blog.hu oldal írt, később több lap is átvette.) Az ominózus interjú után a Fidesz képviselői több interjút nem adtak a lapnak. „A tájékoztatás minőségének legfontosabb kérdése a jövőben is az lesz, hogy sikerül-e a kormánypártok szereplőit meggyőzni arról, hogy a lap számukra is a korrekt megjelenés lehetőségét biztosítja” – állapítja meg a médiaelemző, amelynek nyomán Lengyel Tibor főszerkesztő a legfrissebb lapszámban bocsánatot kért.