Ugyan a lakosság a köztisztaság és a közbiztonság hanyatlásáról számol be majd’ minden fórumon, kukákat szereltek le a kerületben, a baloldali városvezetés elapasztotta a társasházak felújítására vonatkozó pályázatot, bezáratta a Józsefvárosi Galériát, a Zászlómúzeumot, illetve a H13 Diák és Vállakozásfejlesztési Központot, leállították az Orczy tér felújítását, a Pikó András vezette önkormányzat nem hagyja „izgalmas” programok nélkül a kerületieket.

Tanuljunk meg kerékpározni migráns nőkkel! – címmel programot szervezett a Józsefvárosi Önkormányzat, a Közösségi Részvételi Irodával és a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesülettel közösen. A program kezdéséig ugyan már csak 1 nap van, az érdeklődés mérsékelt: cikkünk megjelenéséig mindössze 9-en jelezték, hogy részt vesznek. A leírás szerint olyan nőket várnak az eseményre, akik megosztanák a kerékpározás élményét migráns nőkkel, vagy szívesen gyakorolnának velünk. Sőt akinek nincs kerékpárja annak limitáltan tudnak biztosítani.

Fotó: Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület

“Hiánypótló” programot szerveznek Pikó Andrásék egy Soros-szervezettel Józsefvárosban. Kosz, szemét és hajléktalanok mindenhol, romokban a közbiztonság, bezárták a kulturális intézményeket, kijátszották a káptalanfüredi gyermekstrandot vitorlás haveroknak, miközben minden idők legnagyobb költségvetéséből gazdálkodhatnak. De legalább biciklizhetnek a helyi lakosok migráns nőkkel! Esetleg lezárhatnánk nekik még egy sávot. Hát, bravó

– kommentálta a programot Kocsis Máté országgyűlési képviselő.

A Pikó vezette Józsefvárosi Önkormányzat nem először támogatja a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület rendezvényeit, akik korábban sétát, illetve közös főzést szerveztek Józsefvárosban.