Mintegy húsz – képekkel, tervekkel, videóval feltuningolt – bejegyzés született eddig a Józsefvárosi Önkormányzat, a Józsefváros újság és Pikó András közösségi oldalain a Népszínház utca két csomópontján lévő deltatorkolat leszűkítéséről. A kétmillió forintos beruházás lényege, hogy korláttal leszűkítették a csomópontokat, az így nyert helyre pedig dézsás növényeket, illetve legutóbb betonkockákat helyeztek el. Az ilyen mértékű ráncfelvarráshoz képest szokatlanul nagy hírverést csaptak, ám jobban belegondolva ez annak tudható be, hogy az új, baloldali vezetésű önkormányzat másfél éves regnálása óta ez a legnagyobb fejlesztés a kerületben, amely Pikó András nevéhez fűződik.

Ám ez sem hozta el a várt eredményt, a lakosok jelentős része nem örült a forgalmi átalakításnak, valamint a beton utcabútoroknak. Kapott is hideget-meleget az önkormányzat a környékbeliektől. Egyesek azt sérelmezték, hogy korábban zöldítésről volt szó, nem betontömbökről. „Kíváncsian várjuk, mi hajt ki a betonból…” – írta Péter az önkormányzat közösségi oldalára.

Az elegánsnak titulált kialakításra reagálva egy másik hozzászóló azt jegyezte meg: inkább tűnik strukturálatlan káosznak, mint stílusos bútornak. Akad, aki úgy véli ezzel csak tovább nő a parkolási káosz, a hely lekordonozásával ugyanis jónéhány parkolóhellyel lett kevesebb. Többen úgy vélik, hogy ez legfeljebb az italozók számára lesz megfelelő hely, van, aki pedig szerint egyenesen balesetveszélyes helyzetet teremtettek a kivitelezők:

Minél előbb jó lenne, ha elvinnék innen az összes kiváló bútort, és ezt az egész átgondolatlan őrületet, mert az Alföldi utca sarka beláthatatlan lett . Akkora baleset lesz előbb-utóbb, mint a ház

A lakosok szerint a Népszínház utca teljes felújítására lenne szükség. Ez tervben is volt: az előző városvezetés a fővárosi TÉR_KÖZ pályázat felhasználásával egy modern, gyalogosbarát Népszínház utcát álmodott meg. Erre sajnos már nem lesz lehetőség, ugyanis Karácsony Gergely főpolgármester megszüntette a TÉR_KÖZ pályázati kiírásokat.

A Pikó András vezette önkormányzat pedig ráncfelvarrásokkal próbálja elfedni a környékbeliek jogos igényét a Népszínház utca teljeskörű felújítására.