Bohózatba illő bizottsági döntésről beszélt Vörös Tamás, aki maga sem hitte volna el, hogy a kizárólag baloldali politikusokból álló pályázati bíráló bizottság első helyezettként támogatja az egyik keleti élelmiszerboltot üzemeltető cég pályázatát. A céget bölcsőde üzemeltetésével bízta volna meg a testület úgy, hogy annak semmi ilyen referenciája, és kapcsolódó szakmai tapasztalata nem volt. Talán maga a 2019-es alapítású külföldi cégtulajdonosok is rájöttek ennek túlzó abszurditására, mert a döntést követően elálltak a kivitelezéstől, visszaléptek a pályázattól. Ekkor sem estek kétségbe a baloldali politikusok, Vörös Tamás szerint, „az erősen vitatható színvonalú pályázaton második helyezést elérő baráti szervezetnek adták volna át, a díjként megjelölt önkormányzati helyiség kedvezményes használati jogát. Azaz a piaci ár töredékéért odaadtak volna egy ingatlant olyan pályázónak, aki még a keleti élelmiszerbolt által üzemeltetett bölcsőde ötletének színvonalát sem érte el”.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Amikor olvastuk az előterjesztést, azt hittük ez csak vicc”

A baloldali testület kedvezményes bérleti díjat szabott volna meg a kft-nek, hiszen a pályázati kiírás lényege éppen az, hogy a piaci árnál jóval olcsóbban juttat helyiséghez szervezeteket, cégeket az önkormányzat. A pályázó szervezetek pedig működtetik a helyiséget, egy általuk kitalált és a baloldali politikusokból álló bíráló bizottság által elfogadott ötlet mentén.

– A józsefvárosi baloldal kedvezményes bérleti díjjal támogatta volna a céget. Azaz a józsefvárosiak vagyonából fizették volna ezt az őrült ötletet. Amikor a Fidesz-KDNP-s képviselőkkel olvastuk az előterjesztést, azt hittük csak vicc. Sajnos nem az volt. Elgondolkoztató, hogy ugyanezek a politikusok döntenek évi 45 milliárd forint elköltéséről is – nyilatkozta Vörös Tamás.

Fotó: Baranyai Attil / Hírnyolc

Ja, bocs mégsem nyitunk bölcsit

Annak ellenére, hogy olcsó bérleti díjjal rendelkező helyiséget kaptak volna a baloldali vezetésű önkormányzattól, az élelmiszerboltot üzemeltető cég váratlanul visszalépett.

– Átgondolták, mégsem szeretnének bölcsődét nyitni, pedig a baloldal szerint övék volt a legjobb pályázat. El lehet képzelni, milyen volt a második helyezett! A baloldal persze egyből a második helyezettet akarta olcsó helyiséghez juttatni, de ezt sikerült egyelőre megakadályoznia a fideszes

képviselőknek. Így Pikóék egyelőre elnapolták a döntést. De, ahogy ismerem őket, soha nem látják be, hogy hibáztak, ezért inkább tetézik majd a saját maguk által előállított problémákat – hangsúlyozta a fideszes politikus. Vörös hozzátette: „Pikó Andrásék elherdálják a vagyont. A szakértelem minimuma sincs meg a baloldali városvezetésben”.

Vitorlásmutyi, „bugyuta” döntések és a „haverok”

Nem ez az első eset, amikor Pikó András és az őt támogató baloldali képviselők haveri köréről hallani.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

– Pikó András és az őt támogató politikusok bugyuta döntéseikből rendre gondok adódnak, amelyeket aztán megpróbálnak eltussolni. Ilyen a káptalanfüredi strand esete is, amit elvettek a kerületi gyerekektől és gyanús körülmények között, valószínűleg szabálytalanul, átjátszották egy haveri szervezetnek. Most, amikor egyre nagyobbra dagad a botrány, mit tesznek Pikóék? Eltussolják a bíróság ítéleteit, és nem hozzák nyilvánosságra a belső ellenőrzés eredményét. De mi, fideszes képviselők, nem hagytuk ezt annyiban, hosszas küzdelem után bele tudtunk olvasni a dokumentumokba. Ezekből pedig kitűnik, hogy Pikó Andrásék köréről sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy tisztakezűek. Egy haveri körnek mindent lehet, ők Pikó András politikai szövetségesei. Valójában ez a hálózat irányítja ma Józsefvárost – mutatott rá Vörös Tamás.