Parázs vitával indult az október 21-ei képviselő-testületi vita, amelynek nyitányán kiderült, hogy az előző este lemondott Gőz Gabriella, a Józsefváros Közösségeiért Nzrt. vezérigazgatója. A kerület fideszes képviselői szerint ezzel Pikó Andrásék kimentették a vitorlásmutyiba belebukott cégvezetőt. Mint ismeretes: az önkormányzati cég meglehetősen gyanús körülmények között pályáztatta meg a kerület káptalanfüredi strandjának bérbeadását. Az ügy már annyira kínossá vált a polgármesternek, hogy kénytelen volt egy belső ellenőrzési vizsgálatot indítani.

Amíg csak lehetett, titkolták az ügyet

A belső ellenőrzés azonban valami miatt (talán éppen azért, mert bebizonyosodott a mutyizás) hónapokig húzódott. Ráadásul hiába kérték korábban a fideszes képviselők, nem kapták meg az erről szóló jelentést, pedig mint kiderült, az már egy héttel ezelőtt elkészült.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A képviselő-testületi ülésre is csupán egy „kivonatot” terjesztettek be, amit a fideszes képviselők nehezményeztek is.

Az ülés elején a kerület jegyzője elmondta: a jelentés anyagát egyelőre csak ő és a készítők ismerik, azonban Pikó András elszólásaiból az is világossá vált, hogy a polgármester ismeri a benne szereplő részleteket.

Harapófogóval kellett kihúzni Pikóékból a mutyiról szóló jelentést

A botrányosra sikeredett ülésen a baloldali többség ugyan mindent megtett, hogy elodázza az ügyet, többórás huzavona után megkapta a polgári oldal az anyagot, amelyet zárt ülésen, a nyilvánosság teljes kizárása mellett tárgyalnak. Ennyit a transzparenciáról.