Habár a Józsefvárosi Önkormányzat egyik közösségi oldalán jelenleg is azt hirdeti, hogy a 65 év felettiek ingyen(!) látogathatják a Turay Ida Színház előadásait, ez természetesen már régóta nem érvényes, csak az előző vezetés alatti kedvezményeket jelöli, amit hanyagságból vagy más miatt, de fennhagytak.

Mindenesetre mementónak jó, hiszen megmutatja, hogy az időseknek milyen kedvezmények jártak korábban. Ehhez képest az elmúlt három évben elhanyagolt szépkorúak csak most jutottak eszébe Pikó Andrásnak, hogy a következő évi választás látótávolságba került.

Az önkormányzat honlapján a napokban jelent meg, hogy ha a testület is úgy dönt, a 65 év felettiek 1000 forint díjkedvezményben részesülhetnek a Turay Ida Színház előadásaiból.

Idősek a fókuszban?
Az elmúlt években az idősebb generációra mintha nem igazán figyelt volna az önkormányzat, illetve a baloldali képviselők hada. Sőt, Pikó András be is záratta a Józsefvárosi Galériát és a Zászlómúzeumot, ahol korábban hetente többször többnyire ingyenes programokkal várták a szervezők az idősebb generáció tagjait is. A régóta ígért Józsefvárosi Múzeum azóta sem nyitott meg.

Lett volna pénz a Józsefvárosi Galériára, a baloldal mégis bezáratta

Az elmúlt 1-2 évben nem nagyon láttunk információkat a kerületi idősklubokról, illetve arról, hogy miképpen igyekeznek segíteni az itt lakó idősebb generációt a baloldali képviselők. Sőt, az önkormányzat lapja sem büszkélkedett az időseknek szóló programokkal. De az elmúlt pár hétben több olyan hírbe botlottunk – a Turay színházas még be nem vezetett kedvezményen túl –, hogy lesz közös torna és ingyenes látásvizsgálat időseknek. De több hasonló találat – amilyen az alábbi fotón látható – 2020 januárjáig az önkormányzat hirdetőtábláján nincs…

Az idős szóra keresve az elmúlt években túl sok találatra nem leltünk az önkormányzat honlapján a hírek között...

Fotó: jozsefvaros.hu

Papa kezdődik

– hogy a klasszikust idézzük. Kezdődik a kampány a baloldal vezette önkormányzat részéről is, ezúttal az eddig többnyire elhanyagolt idősebb generációt véve célba.

 

A nyitófotó illusztráció.