Az esetet a Korányi Sándor utca és az Illés utca találkozásánál rögzítették a felirat szerint március 23-án. A videón az látható, hogy egy férfi fejszével a kezében azt kiabálja, hogy: „Meghaltok!” illetve „Meghalsz!” Az üldözött végül elesett, a támadó pedig felette állva azt kiabálta: „Miért ütöttél meg?”

A portál szerint a kerület előző, fideszes vezetése alatt látványosan élhetőbbé, nyugodtabbá vált a kerület. Amióta viszont a baloldal van Józsefváros élén visszatért az erőszak.

Hogy mi lett a történet folytatása az a felvételből nem derült ki, éppen ezért a rendőrséghez fordultunk az ügyben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy közleményt tett ki, amelyben azt írták: a két férfi ismerte egymást és együtt italoztak március 23-án, amikor az egyikük húsklopfolóval ütni kezdte a másikat, akit a szerszám törött nyelével meg is szúrt, majd elment.

A vérző férfit egy győri és egy miskolci rendőr vette észre, akik tanulmányúton voltak a fővárosban. Ők értesítették a mentőket, a férfit pedig elsősegélyben részesítették. A budapesti nyomozók egy órán belül elfogták a 31 éves D. Ádámot, akinél megtalálták a húsklopfolót is.