2022 után kormányra kerülve még több embert bocsát el a baloldal – fejtette ki Szarvas Koppány Bendegúz, a Százados negyed önkormányzati képviselője Sára Botond közösségi oldalán tett hozzászólásában.

A korábbi polgármester július 14-én osztott meg egy bejegyzést, amely a baloldal eddigi teljesítményére világít rá. A poszt szerint a baloldal adókat akar emelni; embereket bocsát el; óvodát zárat be; veszélyeztette a közétkeztetést; és elvette a gyerekektől a nyári balatoni táborozás lehetőségét. Ezzel szemben – a bejegyzés szerint – a kormány családi adókedvezményt biztosít; megemelte a CSED, GYED összegét; otthonteremtési programot indított; növeli a bölcsődei férőhelyeket; támogatja a gyermekétkeztetés; és nyári táborokat szervez gyerekeknek.

„Nahát, a Grundbalatont a kormány szervezte? Nem is tudtam” – írta erre Szarvas Koppány Bendegúz megfeledkezve arról, hogy az Erzsébet táborokat szervezi a kormány. A többi meg igazából a Pikó-féle kerületvezetés korrupcióellenes tevékenységének fideszes félreértelmezése – tette hozzá, kiemelve a gyermekétkeztetést, amely szerinte nem veszélyeztetve volt, hanem olcsóbb és jobb minőségű lett, mint a „korrupt fideszes gyakorlat” által korábban biztosított verzió. Kérdés, hogy akkor miért volt szükség jogszerűség teljes mellőzésére a közétkeztetőváltás sebtiben meghozott döntésekor, ami miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság 50 millióra bírságolta az önkormányzatot. A momentumos képviselő ezen felül kiemelte:   

Amúgy azt is megígérhetem, hogy 2022 után kormányra kerülve még több embert bocsát el a baloldal minimum

– ez viszont – szerinte – a kormányzati szektor minőségi javulását fogja eredményezni.

Szarvas Koppány Bendegúz botrányos megnyilvánulásai

Szarvas Koppány Bendegúz – aki ellen peres eljárás folyik hivatalos személy elleni erőszak vádjával – többször is aggályos módon fejtette ki véleményét Facebook közösségi oldalon. Emlékezetes eset volt, amikor lámpavason látta volna azokat, akik nem értenek vele egyet, máskor meg arról elmélkedett, hogy a békés tüntetések alternatívájaként vérnek kellene folynia.