Demeter Márta április 28-án jelentette be, hogy megméreti magát a budapesti 6. számú választókerületben a szivárványkoalíciós jelöltek előválasztásán. Az egykori MSZP-s képviselő Zugló és Kőbánya után most már a józsefvárosiakat és a ferencvárosiakat képviselné az LMP színeiben. Demeter Márta a bejelentésen kiemelte a lakossokkal való együttműködés fontosságát, a lakosok bevonását a döntésekbe, szerinte erre sok jó gyakorlat van, amit meg lehet valósítani.

Emellett fontosnak tartja a nagy beruházásokat. Ezek közül felsorolta azokat, amelyek a kormány jelenlegi tervei között is szerepelnek, illetve már folyamatban lévő projektek, mint a Blaha Lujza tér felújítása, a Keleti-pályaudvar környékének fejlesztése, a H6-os és H7-es hév metróval történő összekötése, vasútfejlesztések.   

A Fidesz Sára Botondot, Józsefváros korábbi polgármesterét indítja. A Mi Hazánk Mozgalom színeiben Dúró Dóra indul, a Magyar Szociáldemokrata Párt jelöltje Cséplő Dániel. A baloldali szivárványkoalíció előválasztására a C8-as Csordás Anett, a mérce.hu korábbi főszerkesztője Jámbor András, és a DK-s Manhalter Dániel jelentkezett be eddig. Velük szemben méretné meg magát Demeter Márta.