A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) jelenlegi épületeit eladják – értesült az atv.hu január 10-én. A portál úgy tudja, megszűnik az Ódry Színpad, ami helyett az Uránia Filmszínház lesz az egyetemi játszóhely, a diákok így február 1-től már nem térnek vissza a Vas utcába. 

Az oldal érdeklődésére a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetői azt írták: az oktatás február 1-vel történő újraindítására koncentrálnak. Az index arról írt, hogy még 2020 decemberében megjelent egy kormányhatározat, miszerint az új campus elkészülésééig a Színház- és Filmművészetért Alapítvány vagyonkezelésébe és az egyetem használatába kerül a Duna TV egykori, Mészáros utcai székháza.  

A változásokkal kapcsolatban a Színház és Filmművészeti Egyetem vezetősége azt közölte, hogy az egyetem polgárait és a nyilvánosságot is időben tájékoztatják majd az újdonságokról, egyben biztosítottak mindenkit, hogy sem a hallgatók, sem az oktatók nem kerülnek rosszabb körülmények közé, sőt, nagy fejlődést fognak tapasztalni – írta az atv.hu.

Forrás: atv.hu, index