Már tavaly is rendesen hirdette Pikó önkormányzati lapja, azaz a Józsefváros Újság a Gólyát, amely az Auróra után immár a baloldal második számú szórakozó-fellegvárává avanzsált. Idén pedig szinte nem volt olyan hét, hogy a közpénzből működő önkormányzati lap ne tolta volna az olvasó arcába a Gólya programkínálatát.

Fotó: Hírnyolc

Ez a kínálat pedig szélesebb, mintsem gondolnánk. A Gólya rendszeresen helyet ad drag queen show-knak, amelyen többnyire meleg férfiak nőnek öltözve, kirívó ruházattal, túlzott módon kisminkelve illegetik magukat a színpadon. Csak idő kérdése, hogy nyugati példák mintájára – az LMBTQ-val szembeni érzékenyítés jegyében – hazánkban is megjelenjenek a drag queenek a gyermekrendezvényeken.

A drag queenek már a spájzban (Józsefvárosban) vannak…

A Gólya azonban itt nem állt meg. Itt szervezték a február 11-ei antifasiszta tüntetést is, amelynek mérlegeként külföldről importált erőszakos szélsőbaloldali személyek, és magyarországi társaik csoportosan, viperákkal, hátulról megtámadtak és összevertek békés járókelőket, csak azért, mert ők úgy gondolták, hogy azok jobboldaliak.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Ön, kedves józsefvárosi lakos pedig tudtán kívül is hozzájárul ahhoz, hogy az erőszakos szélsőbaloldal és az LMBTQ-lobbi minél nagyobb teret kapjon azáltal, hogy a kerületiek pénzéből fenntartott Józsefváros Újság ezt a vendéglátóhelyet reklámozza.

Fotó: jozsefvarosujsag.hu