A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába egy férfi tett bejelentést szeptember 9-én kora este, hogy a II. kerületben parkoló autóját feltörték – betörték az autó ablakát – és ellopták a hátizsákját, valamint nagy értékű laptopját. A sértett a rendőröknek elmondta, hogy a laptop helyzetét a telefonjára kapott GPS adatokkal követni tudja, és a készülék jelét a József körúton látja mozogni.

A Tevékenység-irányítási Központ irányítója végig telefonban maradt a bejelentővel, közben a Készenléti Rendőrség járőrei a József körúton a helyadatok alapján lelassították a körút forgalmát arra az időre, amíg felkutatták az ellopott készüléket; a rendőrök végignézték a járműveket és az üzleteket, melynek eredményeként egy műszaki cikkeket árusító boltban megtalálták a laptopot, amit pár perccel korábban egy férfi és egy nő vitt be értékbecslésre.

A járőrök az 51 éves budapesti V. Balázst és a 33 éves budapesti P. Vivient 18 óra 30 perckor az üzletben elfogták. A rendőrök a bolttól nem messze megtalálták V. Balázs autóját is, melyből előkerült a sértett táskája.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói V. Balázst és P. Vivent lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A sértettnek a rendőrök hiánytalanul visszaadták az ellopott értékeit.

Forrás: police.hu