Egy ember egy 15 méteres fúrt lyukba esett bele, amit kb. 80 cím átmérőjű volt – derül ki a katasztrófavédelem közösségi oldalára a napokban feltöltött videóból.

„Az járt a fejemben a leeresztés közben is, hogy van ott lent egy személy, akit ki kell hozni úgy, hogy életben maradjon. Végig tartanom kellett, hogy szinte teljesen egyenes legyen a derekától fölfele az egész testhelyzete. Ha egy kicsit is eldőlt valamelyik irányba, szólt, hogy nem kap levegőt. Ha ez megtörténik, elvesztette volna újra az eszméletét” – idézte fel a mentés körülményeit Lami András, aki a VIII. kerületi tűzoltó-parancsnokságnál teljesít szolgálatot. Az őrmester elmondta: nagyon félt attól, hogy a mentésre szoruló ember ott fog a kezében meghalni. Szerencsére nem így történt.

A mentőcsapat közös erőfeszítéssel a felszínre hozta a balesetet szenvedett embert, akit a helyszínen a mentőknek átadtak, így megmentették életét. A hősies mentésért Lami András tűzoltó őrmester, a VIII. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója Bátorság Érdemjelet vehetett át.