Felvetését több oldalról kell megközelíteni. A csatornaszag problémája nagy valószínűséggel nem a társasház hibája, hacsak nincsen valahol szennyvíz elfolyás. A csatornázási művek nem minden esetben végzi el az utcai csatorna megfelelő takarítását, ilyenkor sajnos egy idő után az abból áradó lerakódott szennyeződés szaga a lakásokban található lefolyókon távozik. Ebben az esetben értesíteni kell a Fővárosi Csatornázási Műveket, hogy végezzék el a takarítást.

A másik probléma megoldása nagy valószínűséggel a társasház feladata. Bár erre szabályozás nincsen a szemétledobókat is takarítani kell időközönként, mert a nem megfelelően zacskózott, vagy a ledobáskor kiszakadó zsákok miatt, háztartási hulladék tapad meg a cső falán. Általános szokás, hogy a társasház vegyszeres takarítást rendel meg, amikor is eltávolítják falon megtapadt szennyeződést.

Szabálytalan szagelszívók

A másik ilyen probléma lehet, a szellőzőrendszer nem megfelelő használatából eredő szagok. A szellőzőrendszerekbe tilos bármilyen szagelszívót beköttetni, mert az visszaáramlást okozhat a lakásokba, sőt, a konyhai elszívók olajos párájának csőre való lerakódása tűzveszélyes is lehet. Ebben az esetben a társasháznak köteleznie kell a tulajdonosokat a bekötések megszüntetésére (közgyűlési határozat), valamint gondoskodni kell a szellőző gépi takarításáról.