„Forrong a ház” – jegyezte meg lapunknak egy olvasónk, aki a Harminckettesek terénél lakik. Mint Gyula a Hírnyolcnak elmondta: ő személy szerint nem szeretne ide sétálóutcát, de a társasház – ahol lakik – azok többsége sem.

Eddig is idevizeltek a hajléktalanok, vagy éppen a kocsmából haza indulók, nem szeretnénk még jobban a vizeletben úszni

– mondta felháborodottan.

Gyula 71 éve lakik a kerületben, s nagyon nem ért egyet a kerület baloldali vezetésének új parkolási rendszerével sem. „Csak a parkolásért több tízezer forintot kell fizetni, ráadásul egyre kevesebb a parkolóhely a kerületben. Most pedig ezt a mintegy 20 parkolóhelyet is el akarják venni a házunk elől? Felháborító!” – fejtette ki.

Fotó: Hírnyolc

A körzet két momentumos képviselője az elmúlt hetekben büszkén kommunikálta, hogy milyen sok emberrel beszélnek a környéken a tér átalakítása kapcsán, Gyulához mondjuk valahogy nem jutottak el…

Az önkormányzat közlése szerint új bútorokat helyeznek majd ki – az mondjuk hasznos, mivel a mostaniakat is többnyire hajléktalanok foglalják rendszeresen el –, az aszfalt pedig „világos színű” festést kap, a szobor mögött pedig új asztalokat és székeket helyeznek ki.

Ez lesz a nagy átalakítás. Valóban költséghatékony…, de legalább az itt élők életét is megnehezíti. Az átalakítás egyelőre kísérleti, a tér tervezése idén zajlik.