A hivatalos józsefvárosi rendezvényeken (trianoni megemlékezés, október 23.) rendszeresen feltűnő Korózs Lajos egy a halálozások okait részletező statisztikát tett közzé a közösségi oldalán. A furcsa számokra reagálva Ceglédi Zoltán politikai elemző azt írta:

„Nagyapám gyomorrákban halt meg. Itt külön van a “daganatok” és a “gyomor, bél, vakbél”. Hova soroljuk? Külön van az “alkohol eredetű”, a “máj” és a “daganatok”. A májrákot hova soroljuk? Hány olyan statisztikát hamisítanak még, ahol önkényesen állapítanak meg betegségcsoportokat, hogy a végén a korona “nyerjen”? Járvány van, ez teljesen világos. Nem kellene hozzá hamisítani semmit. Apropó, influenza! Ha már említetted. Évente ezrek halnak bele, de a fenti grafikonon nem is szerepel. És a kedvencem az alja: “Forrás: Eurostat 2016”. Lajos, egy négy évvel ezelőtti adatsorban mit keres az idei koronavírus?! Szerintem vedd le, mert visszaüt”

A politikus megfogadhatta a jótanácsot a hamis statisztika kapcsán mert már nem érhető el a közösségi oldalán.   

Az esetre reagált Kocsis Máté is, aki szerint elfogadhatatlan, hogy egy ilyen felelőtlen ember vezesse a népjóléti bizottságot. Józsefváros országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: Korózs tavasszal kamuvideót gyártott, hogy lejárassa az egészségügyet, a mentősöket, ápolókat, orvosokat, és végig minden eszközzel gáncsolta a járvány elleni védekezést. Már önmagában ezért távoznia kellett volna, de nem tette meg. Most Korózs Lajos még tovább ment, ezúttal halálozási statisztikát hamisított meg, hogy alaptalanul riogassa és becsapja az embereket.

Kocsis Máté arra kérte a baloldali pártokat hívják vissza Korózs Lajost a bizottság éléről, és jelöljenek új elnököt a helyére. Szerinte Korózs Lajos távozása elkerülhetetlen, ezért ha kell, ennek akár a parlament többsége fog érvényt szerezni