Külföldi házaspártól kért útbaigazítást egy férfi szeptember 24-én – számolt be az esetről a police.hu weboldal. Közben odalépett egy másik férfi is, aki rendőrnek adta ki magát és mindhármuktól elkérte a náluk lévő pénzt, hogy ellenőrizze, nem hamis-e. A házaspár csak a hotelszobában vette észre, hogy az átadott 200 ezer forintból csak 66 ezret kaptak vissza.

Fotó: Police.hu

A nyomozók azonosították az álrendőrt és társát, aki a sértettektől útbaigazítást kérve, majd magát a színlelt intézkedésnek alávetve segítette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztály munkatársai szeptember 28-án Józsefvárosban fogták el az 58 és 63 éves román állampolgárokat. A lopással gyanúsított férfiakat őrizetbe vették.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy újabban több csaló is alkalmazza ezt a módszert. Magukat civil ruhás rendőrnek adják ki és azt állítják, hogy hamis pénzt keresnek, majd az ellenőrzésre átvett összegnél kevesebbet adnak vissza. Mire az áldozatuk észreveszi, hogy becsapták, már messze járnak. Ne dőljön be: a rendőrök nem ellenőriznek bankjegyeket az utcán – figyelmeztet a BRFK.​