A Jobbik elnöke az országgyűlési választásra készülve nyilvánvalóan Kocsis Mátét szerette volna támadni, de valami félresiklott a kommunikációban, ugyanis Pikó Andrást érte a kritika, hiszen a korábban szépen fejlődő kerület az alatt a két év alatt vett erőteljes lejtmenetet, amióta ő a polgármester.

Jakab Pétert erre saját követői is figyelmeztették. „Gyönyörű öngólt rúgtál megint, …. Pikó a 8. kerület polgármestere” – írta András. Egy másik hozzászóló, Dániel részletekbe is belement. Mint írta: Pikó András eddigi regnálása alatt drasztikusan lecsökkentették a homlokzatfelújítási lehetőséget (ha zavar az omló vakolat), elvonták a pénzt a polgárőrségtől (ha zavarnak az alkeszok, drogosok az utcán), a haveroknak vitorláskikötővé teszik a balatoni strandot, ami a gyerekeké volt éveken keresztül, újabb és újabb hajléktalanszállókat nyitnak a lakók akarata ellenében és még sok más… Majd azt a kérdést is feltette: hogyan sikerült Pikóéknak eltűntetni azt a bő 10 milliárdot, amivel átvették a kerületet? Dániel szerint határozottan jobb volt a környék, amíg Kocsis Máté, majd Sára Botond volt a polgármester. „Akkor fejlődés volt, Pikónál meg csak züllés” – fogalmazott Jakab Péter követője.

Fotó: Facebook/Demeter Márta

Az ügyben megszólalt Kocsis Máté is, aki a siralmas helyzetet tekintve egyetértett Jakabbal de, mint fogalmazott: „Igazán tudhatná, Gyurcsány szolgái mindketten.” (Mármint Pikó András polgármester és Jakab Péter – a szerk.). Az országgyűlési képviselő szerint Jakabnak Pikóhoz kellene fordulnia, hogy megtudja, mi a dolga egy polgármesternek. Egyúttal megkérdezhetné tőle, miért lett sokkal rosszabb hely Józsefváros, mióta ő vezeti. „Kosz, szemét mindenhol, a köztereket ellepték a hajléktalanok, sokszor annyi lett a narkós a kapualjakban, a parkokban, bezárattak kulturális intézményeket, kimutyizták a balatoni gyerekstrandot a vitorlás haveroknak, kinullázták a társasházi felújításokat (korábban ez 2 milliárdra rúgott), megnyirbálták a közbiztonsági szervezeteket, egyetlen egy komolyan vehető fejlesztési program nem indult” – sorolta Kocsis Máté, de legalább szerveztek biciklizést migráns nőkkel – fűzte hozzá ironikusan. Majd hozzátette: ráadásul mindezt minden idők legnagyobb éves költségvetéséből sikerült teljesíteniük.

„Mögöttünk volt teljesítmény a kerület fejlesztésében, a barátaitok mögött csak a szégyen, a leépülés, az újbóli gettósodás, a tízmilliós közbeszerzési bírságok, leállított programok vannak” – összegezte Kocsis Máté.

Erre már az MSZP és LMP után a Jobbikba igazolt Demeter Márta is reagált, de ő is csak azt sulykolta, mint Jakab Péter, holott azzal már a Jobbik elnöke is lyukra futott…