A kép gyomorforgató: „hegyekben áll” az emberi ürülék, vizelet tócsák mindenfele, a fekáliás papírdarabok szerte széjjel dobva. Ez önmagában undortó, de amikor 40 fokban még a nap is sütötte, akkor egyenesen hányingert keltő volt a szag, amit árasztott. Szerintem fertőzés-veszélyes, nem beszélve arról, hogy a játszótéren is elő-elő fordult, hogy emberi ürüléket találtunk.
Rozikát nem viszem már oda, arra kényszerülünk, hogy az V. kerületi Károlyi kertig elsétáljunk, ami kifogástalan a gyerekek szempontjából. Beszéltem már többször a teret takarítókkal, de ők nem tisztítják a fekáliás részt, mondván, hogy azt nagynyomású eszközzel lehet fertőtleníteni. De azt csak akkor küldik ki, ha valaki betelefonál és panasszal él Pikó András polgármester úréknál. Ez normális dolog? Naponta telefonálgassunk, hogy méltóztassanak takaríttatni?
Egyébként is, miért vagyunk kötelesek elfogadni, hogy csapatba verődve italoznak ott hajléktalanok állandó szálláshelyként fenntartva a metró környékét, zenét hallgatnak, ordibálnak, fekszenek a kijáratnál? Miért a többségnek kell alkalmazkodni a kisebbséghez? Miért nem oldja már meg az önkormányzat a hajléktalanproblémát? Hallottam a szomszédtól, hogy épített WC-t terveznek a térre több tízmillióért. Ez megint csak egy baromság, mert a fedélnélküliek nem fognak fizetni a használatért, viszont „körbecsinálják”. Az is csak egy olyan undorító és büdös építmény lesz a téren, amit a járókelők éppen emiatt nem használnak majd. Inkább azt a pénzt fordítsák takarításra és akkor megoldhatnák a problémánkat.
Lesújtó, ahogy lecsúszott a kerület és felháborító, hogy velünk, akik itt élnek nem foglalkoznak. Mert, ha foglalkoznának, akkor nem engednék, hogy ürülékek között éljünk és más kerületbe vigyük a gyerekeinket.

K.A.