Józsefvárosban is zajlik a nagyobbik kormánypárt által indított „Stop Gyurcsány, Stop Karácsony” petíció aláírásgyűjtése. Hétfőn délután Soós Görgy, a Józsefvárosi Fidesz alelnöke és csapata standolt a Harminckettesek terén, ahol folyamatosan érkeztek hozzájuk a petíciót támogatók.

„Hirtelen odalépett hozzánk egy kopasz, baloldali szimpatizáns, s szidalmazni kezdte az aláírásgyűjtőket” – mondta lapunknak Soós György, majd hozzátette: „a férfi már elindulni látszott, de hirtelen visszafordult, és mivel én álltam a legközelebb, ezért felém ütött. Ez elől még részben ki tudtam hajolni, utána viszont rúgott is, és eltalálta a bordámat” – fejtette ki a helyi Fidesz alelnöke.

Birtokunkba jutott egy felvétel is az agresszív férfiről.

A jelenlévők értesítették a rendőrséget, amit a támadó már nem várt meg, hanem elmenekült. Az áldozat rendőrségi feljelentést tett.

„A támadásból is látszik, hova vezet a baloldal agresszív, uszító retorikája, és mibe torkollik, ha Szarvas Koppány Bendegúz baloldali helyi képviselő következmények nélkül fenyegetheti a jobboldali szavazókat. Felháborítónak tartjuk, hogy az elviekben toleranciát és elfogadást hirdető baloldali politikusok folyamatos uszítása miatt szimpatizánsaik, aktivistáik már attól sem riadnak vissza, hogy megtámadják azokat, akik nem értenek velük egyet” – írta az eset kapcsán a Fidesz helyi szervezete a közösségi oldalán.

Nem ez volt az egyetlen politikai indíttatású incidens a napokban. Egy baloldali politikusok által felhergelt személy megfenyegette a Rákóczi téren standoló aktivistákat is, a Nagyvárad téren pedig leköpték az aláírásgyűjtők pultját – tudtuk meg Soós Györgytől.