Szarvas Koppány Bendegúz önkormányzati képviselő április 15-én a 24.hu kórházak kiürítésével foglalkozó cikkét megosztva a politikusi Facebook-oldalán azt írta:

„Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.”

Reagált a helyi Fidesz

A Józsefvárosi Fidesz közleményében azt írta: „A Momentum színeiben politizáló Szarvas Koppány Bendegúz józsefvárosi képviselő elképesztő agresszivitást engedett meg magának, erőszakos halállal fenyegetett. Mint látható, a momentumos képviselő úgy véli, jogos lenne, ha a fideszeseket felakasztanák. Az a politikus, aki az ország több mint felének támogatását elnyert politikai ellenfeleiről, vagy azok szavazóiról ilyen gondolatokat képes megfogalmazni, ráadásul azokat nagy nyilvánosság előtt le is írja, méltatlanná válik arra, hogy bármilyen közösséget képviseljen és közéleti tisztséget lásson el. A Fidesz-KDNP józsefvárosi szervezete felszólítja Szarvas Koppány Bendegúzt, hogy kérjen bocsánatot a józsefvárosi választóktól, valamint a magyar emberektől, és képviselői tisztségéről azonnali hatállyal mondjon le!”

A képviselő törölte a bejegyzését

A bejegyzés nagy felháborodást keltett, amelyet követően a képviselő törölte a bejegyzését. Helyette azt írta: „Előző kiírásomban sommásan fogalmaztam a kormány tevékenységéről. Nem fenyegetés volt ez, csak a tetteik súlyosságát, a vérlázító mivoltukat szemléltettem Más országokban a nép ennél kevesebbért is durvábban reagált. De nem más országban vagyunk.” Majd hozzátette: Ha csak a propagandisták magyaráznák félre, nem izgatna, sőt. Ha nem szeret a Fidesz, akkor végzem jól a munkámat. De szóltak sokan mások is, rendes, jóérzésű emberek, akik sokallták a megfogalmazást. Olyanok is, akiknek kifejezetten adok a véleményükre. Hogy ez most nem volt jó, félrement. És ez problémákat okoz a munkájukban olyanoknak is, akik a járvány megfékezésén dolgoznak kerületi szinten, amit jobb lenne minél kevesebb zavaró tényező mellett csinálni. Miattuk, tőlük elnézést kérek a posztomért. A képviselő örül, hogy a közegben, aminek tagja, megszokott az önkorrekció, a belátás és a reflexió.

A polgármester nem kommentálta az ügyet

Kíváncsiak voltunk a józsefvárosi polgármester véleményére is. Azt szerettük volna megtudni, hogy polgármesterként, a Momentum jelöltjeként – illetve Pikó András a fővárosi közgyűlésben is a Momentum frakció tagja – milyen lépéseket tervez az ügyben, illetve hogy véleménye szerint Szarvas Koppánynak ebben a helyzetben le kellene mondania? Pikó Andrástól érdemi választ nem kaptunk, az érintetthez irányított minket. 

Megkérdeztük Szarvas Koppány Bendegúzt is, hogy lemond-e? A képviselő szintén kitért a válasz elől, ő a Momentum sajtóosztályához irányított bennünket. 

Frissítve – Momentum: Ez a megnyilvánulás semmilyen oldalról nem megengedhető

A Momentum Mozgalom sajtóosztálya azt írta: Szarvas Koppány Bendegúz megnyilvánulása semmilyen oldalról nem megengedhető – sem egy kormánypárti, sem egy ellenzéki politikus részéről. Ennek megfelelően Szarvas azóta a posztját törölte és azért bocsánatot kért. Ilyen esetben kormánypárti politikus részéről is hasonló magatartást várnánk el.