Az idei év különösen nehéz volt a koronavírus miatt: a rászoruló családoknak, időseknek évközben és most, karácsony ünnepének közeledtével is érkezik segítség.

„A koronavírus-járvány nemcsak mindennapjainkat változtatta meg, idén a karácsony is más lesz. Tudom, hogy mennyire nehéz a szeretet ünnepén a távolságtartás és a szabályok betartása, mégis szükség van rá, hiszen most életeket menthet” – írta a napokban Facebook oldalán Sára Botond.

Józsefváros előző polgármestere szerint ebben a nehéz helyzetben még inkább össze kell fognunk, és segítenünk kell azokat, akinek szükségük van rá. Sára Botond élelmiszercsomagokat és ajándékcsomagokat vitt Michels Antal plébánosnak és Bacskai Bálint lelkésznek, akik azokat rászoruló józsefvárosi családoknak fogják eljuttatni, szebbé téve így az ünnepüket.

A napokban szintén a rászoruló családoknak vitt csomagokat Böröcz László országgyűlési és Egry Attila önkormányzati képviselő az Egyszülős Központba, amelyet az intézmény fog szétosztani tagjai között. Böröcz László később a Szent Rókus templomhoz is szállított adományokat, itt Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő volt segítségére, így próbálták valamennyivel szebbé tenni több család karácsonyát. Gondos Judit a Baptista Szeretetszolgálat munkatársaival közösen adott át adományokat a rászorulóknak.

Mint megtudtuk, a Józsefvárosi Fidesz az elmúlt hetekben több száz rászoruló családnak, idős embernek, mellette egyházaknak, idősotthonnak, kerületi szervezetnek – így például a Nem Adom Fel Alapítványnak, a Nagycsaládosok Józsefvárosi Egyesületének, a Sors-Társak Egyesületnek – segített mintegy 520 élelmiszer-csomaggal, a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központnak is több mint 500 csomagnyi tartósélelmiszert ajánlottak fel. Az adományok mellett több száz kerületi idős embert kerestek fel telefonon felajánlva segítségüket.